Celebrate the 90’s  

Radio 10 presents: Het grootste 90’s Strandfestival

Celebrate the 90’s! 

Zon, zee strand en de jaren 90! De tijd van de Discman, de film Titanic, Spice Girls, de serie Friends, Tamagotchi’s, Flippo’s en (wie had hem niet?) de Nokia 5110 . Om deze fantastische jaren te vieren én samen te herbeleven kom je naar het strand van Scheveningen voor strandfestival ‘Celebrate the 90’s’!

Kom op deze lekkere zomeravond met je vrienden genieten van een gezellige avond met koude drankjes, lekker eten en natuurlijk de grootste hits uit de jaren 90!

We hebben de allerbeste line up uit de Jaren 90 op het podium staan: Charley Lownoise & Mental Theo, 2 Unlimited, Snap!, The Sunclub, Party Animals en 2 Brothers on the 4th Floor. De host van de avond is niemand minder dan 90’s liefhebber en Radio 10 DJ: Gerard Ekdom, die deze avond zelf ook zijn meest favoriete jaren 90 platen voor je draait.  

Dans met je voeten in het zand en uitzicht op zee de beste nummers uit de jaren 90 en ga mee in memory lane!!

17.00 uur: Deuren open / DJ Dim
18.00 uur: Gerard Ekdom
19.00 uur: 2 Brothers on the 4th Floor
19.30 uur: The Sunclub
20.00 uur: Party Animals
20.30 uur: Gerard Ekdom
21.00 uur: 25 anniversary: Charly Lownoise & Mental Theo
22.00 uur: SNAP!
22.30 uur: 2 Unlimited
23.00 uur: DJ Dim
23.15 uur: Einde

Ik kijk erg uit naar Celebrate the 90’s! Zon, zee, zand, de grootste 90’s artiesten en de grootse 90’s hits. Wat wil je nog meer?

Gerard Ekdom

LIVE on the BEACH

Charly Lownoise & Mental Theo 

Deze twee happy-hardcore veteranen vieren dit jaar het 25-jarig bestaan van hun klassieker ‘Wonderful Days’. In 1994 braken ze door met deze stamper waarna ze de hele wereld over toerden.

Samen scoorden ze hit na hit: ‘Together in Wonderland’, ‘Stars’, ‘Your Smile’, ‘Fantasy World’, ‘Hardcore Feelings’, ‘Just Can’t Get Enough’ en ga zo maar door. Aan al het goede komt een eind en zo werd ergens rond 2005 besloten te stoppen.

Maar een vijfentwintigjarig jubileum kun je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Dus werden de gouden platen afgestoft en treden 25 Years Charley Lownoise & Mental Theo sinds dit jaar weer op! Een dikke show op het strand van Scheveningen mag daarin dan natuurlijk ook niet ontbreken! Trek je dansschoenen aan en ga helemaal los op de muziek die je nooit zult vergeten.

LIVE on the BEACH

2 Unlimited 

Het succesvolle duo 2 Unlimited scoorde in de jaren 90 diverse wereldhits waaronder ‘No Limit’, ‘Twilight Zone’ en ‘Get Ready For This’. Deze hits zijn onder meer te horen in films als Any Given Sunday, Final Destination, Space Jam en zijn tot op de dag van vandaag de meest populaire ‘Sports Anthems’ bij het NBA Basketball en de NFL Superbowl.

Wereldwijd zijn er ruim 20 miljoen albums en singles verkocht en behaalde 2 Unlimited goud en platina in elk land. Daarnaast belanden al hun hits op dancecompilaties die 60 miljoen keer over de toonbank gingen.

2 Unlimited is, gemeten naar verkoopcijfers, verreweg het meest succesvolle muzikale exportproduct van de jaren negentig en ze wonnen maar liefst 3 World Music Awards als ‘Best Selling Artist of the Year!’.

LIVE on the BEACH

Snap! 

Snap! Is de Duitse eurodance- en rapact die in eerste helft van de jaren negentig grote successen boekte. Het meest indrukwekkend aan Snap! is de constante reeks hits.

Tussen de eerste hit The Power (4 weken nummer 1 in 1990) tot en met The First The Last Eternity (Til The End) uit 1995 eindigen maar liefst 11 singles op rij in de top 10. Daartussen zit ook de eurodance-klassieker Rhythm Is A Dancer, dat eveneens vier weken op 1 staat en in punten gemeten de allergrootste hit van 1992 was.

LIVE on the BEACH

Party Animals 

De Party Animals is dé Nederlandse houseband die in de tweede helft van de jaren 90 enkele grote hits scoorde. De eerste kennismaking met de Party Animals was in de videoclip van de Flamman & Abraxas remix van I wanna be a hippy van Technohead.

In de videoclip waren drie gabbers en een hippy te zien. De Nederlandse producers (Jeroen Flamman & Jeff 'Abraxas' Porter), die achter de remix zaten, ontdekten de vier en vrij snel na de hit gingen de Party Animals als eigen groep verder.

Hun eerste single Have you ever been werd meteen een nummer 1-hit. Ook hun tweede (Hava Naquila, goud) en derde (Aquarius, platina) single bereikten de nummer 1 positie in Nederland. De Party Animals veroverden ook andere landen, zo scoorden ze bijvoorbeeld met Atomic een grote hit in Hongkong . Aan het eind van de jaren 90 scoorden de Party Animals nog enkele grote hits met My Way en Hawaï 5-0.

LIVE on the BEACH

The Sunclub 

Tot in de verste uithoeken van deze wereld klinken sinds 1997 de zomerse klanken van FIESTA van The Sunclub. Deze productie is inmiddels een House-klassieker geworden.

Jaydee, Typar & Atbe hebben in hun samenwerkingsverband The Sunclub inmiddels 2 albums en een tiental singles afgeleverd. Waaronder een aantal regelrechte knallers als Fiësta de Los Tamborileros, Single Minded People, Fiësta ’98, Wetsuit, Splash, Movin’ on!, Bandoneon. Gedurende 6 jaar was de club al ‘on the road’ vergezeld door A3 de mad percussieman. De groep trad op in Brazilie, Thailand, Maleisie, Griekenland, Turkije, kortom overal waar The Sunclub op dat moment in de top 40 stond.

Kortom; THE SUNCLUB FIËSTA 4 EVER!!!!

LIVE on the BEACH

2 brothers on the 4th Floor 

Begin jaren negentig scoren de broers Martin & Bobby Boer onder de naam “2 Brothers on the 4th Floor” een tweetal hits in Nederland met Can’t Help Myself en Turn Da Music Up. Na deze singles besluiten de broers het project in 1994 nieuw leven in te blazen en benaderen hiervoor zangeres Des’ray (Desiree Manders) en rapper D-Rock (René Phillips).

In deze nieuwe combinatie scoort de groep de ene Top 10 hit na de andere in Nederland en de rest van Europa. ‘Never Alone’, de eerste single in de nieuwe formatie, behaalde in 1993 de goudstatus. De opvolger ‘Dreams’ werd in Nederland uitgeroepen tot Alarmschijf, eveneens bekroond met goud en werd de eerste nummer 1 hit van “2 Brothers on the 4th Floor”.

Na deze gouden start scoorde de groep internationale hits met singles als ‘Let Me Be Free’, ‘Fly Through The Starry Night’, ‘Come Take My Hand, Fairytales’, ‘Mirror Of Love’, ‘There’s A Key’, ‘One Day’, ‘I’m Thinkin Of U’, ‘Do You Know?’, ‘The Sun Will Be Shining’ & ‘Heaven Is Here’.

LIVE on the BEACH

Gerard Ekdom 

Het is voor deze grenzeloze muziekfanaat niet weggelegd om zelf muziek te maken, maar op de radio kan hij dit gelukkig goedmaken. Dagelijks is hij met zijn mateloos populaire ochtendshow op Radio 10 te horen!

Gerard is muziek. Noem een plaatje of een titel en Gerard vertelt wie het wanneer maakte en waarom. Hij schetst een situatie, tekent een sfeer, vertelt een belevenis, hij drukt zich uit in muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Gerard één van de belangrijke pijlers achter de 90’s week op Radio 10 is.

Met trots presenteren we dan ook de host die zich zeker ook nog achter ‘the wheels of steel’ laat zien: Gerard Ekdom!